Apple dezvaluie Colectia Black Unity 2024, care sustine granturile care inspira rezilienta si creativitate
Tehnologie

Apple dezvaluie Colectia Black Unity 2024, care sustine granturile care inspira rezilienta si creativitate

În cartierul istoric Dupont Circle din Washington, D.C., sediul organizației non-profit de literatură pentru copii Shout Mouse Press este plin de voci pasionate ale tinerilor care stau în fața unor stive nenumărate de cărți pe rafturi albe înalte. Anul trecut, Apple a acordat Shout Mouse o bursă prin Inițiativa pentru Echitate și Justiție Rasială (REJI) în recunoașterea angajamentului organizației de a amplifica vocile diverse ale tinerilor.

Cu lansarea Colectiei Black Unity 2024, Apple acordă granturi Boys & Girls Clubs of America, Studio Museum in Harlem, Battersea Arts Centre, Art Gallery of New South Wales, Ghetto Film School și National Museum of African American Music. Sprijinul Apple pentru aceste organizații este o continuare a granturilor REJI care resursează organizațiile angajate în furnizarea de oportunități economice, educaționale și creative în comunitățile de culoare din întreaga lume.

Fondată în 2014, Shout Mouse a fost înființată pentru a aborda lipsa de diversitate în literatura pentru copii, implicând tinerii din comunitățile subreprezentate în publicații.

„Numele «Shout Mouse» a pornit de la ideea cum putem face vizibil și concret ceva care nu era auzit și să-i dăm un megafon,” spune Kathy Crutcher, fondatoarea organizației non-profit. „Sprijinul Apple ne-a permis să ne adâncim investiția în tineri – să furnizăm tehnologie, dezvoltare profesională și, cel mai important, afirmare și amplificare a perspectivelor lor esențiale.”

Într-o după-amiază rece de decembrie, Shout Mouse a adunat trei autori alumni – Sasa Aakil, 20 de ani; Andy Pina, 19 ani; și Sholachauntel Shoda, 25 de ani – și unul dintre ilustratorii săi, Ian L. Springer, 25 de ani, pentru o sesiune de brainstorming despre dezvoltarea personajelor. Subiectul discuției: Cine lipsește din canonul literar al tinerilor de astăzi cu privire la istoria neagră?

„De multe ori vedem Luna Istoriei Negre doar printr-o lentilă, sau din trei sau patru figuri istorice diferite,” spune Springer grupului.

„Chiar și povestirile despre femeile negre din istoria neagră – au fost atât de pivotale, dar atât de des nu au fost discutate, în afara lui Harriet Tubman și Rosa Parks,” adaugă Aakil, un poet și coautor al cărții premiate a lui Shout Mouse I Am the Night Sky, care scrie despre intersecționalitatea de a trăi ca o femeie americană musulmană de culoare.

Prin atelierele sale de scriere, cărțile pe care le publică și oportunitățile de vorbire organizate în parteneriat cu organizațiile axate pe tineret din zona D.C., Shout Mouse exploatează creativitatea și reziliența tinerilor și îi dotează cu abilitățile necesare pentru a naviga în industria editorială și dincolo de aceasta.


Multe dintre cărțile publicate de Shout Mouse au fost concepute, scrise și ilustrate de tineri în răspuns la momentele culturale ale timpului lor. Mulțumită în parte lucrării Shout Mouse, aceste momente au fost capturate în literatură pe care toți copiii o pot citi și se pot bucura de ea ca parte a istoriei moderne americane.

„Când nu avem povești și voci diverse, pierdem lucruri,” spune Aakil. „Există atât de multe experiențe pe care pur și simplu nu le-am putut trăi pentru că suntem blocați în propriile noastre corpuri. Deci este atât de important să avem povești, pentru că aceasta este una dintre cele mai ușoare modalități de a empatiza unii cu ceilalți. Și atunci când putem empatiza, putem face loc unii altora.”

Multe dintre cărțile publicate de Shout Mouse sunt scrise și ilustrate de tineri – precum Sholashauntel Shoda și Andy Pina – în răspuns la momentele culturale ale timpului lor.

Apple celebrează rezistența neagră cu noua colecție Black Unity

Noua colecție Black Unity introduce noi expresii inspirate de rezistența și frumusețea comunității negre. Florile înflorite și culorile vibrante reprezintă panafricanismul și simbolizează generațiile care lucrează împreună pentru a aborda injustiția și pentru a demonta barierele sistemice.

Benzile Apple Watch Black Unity Sport Band prezintă o aranjare de flori modelate abstract pe întreaga bandă utilizând culorile roșu, verde și galben. Inspirându-se din diversitatea culturală bogată a comunităților negre din întreaga lume, Apple a folosit un proces unic de stratificare pentru flori pentru a crea mici variații în designul fiecărei benzi, asigurându-se că nici două benzi nu sunt exact la fel. Aceste benzi au un finisaj durabil din carbon diamant similar cu un pin care prezintă gravat cuvintele „Adevăr, Putere, Solidaritate” alături de unul dintre cele patru embleme simbolice de flori.

Ecranul Apple Watch Black Unity Sport Band și watch face prezintă un aranjament de flori modelate abstract pe întreaga bandă utilizând culorile roșu, verde și galben.

Ecranul Unity Bloom Apple Watch prezintă un design floral frumos care semnifică o angajare durabilă în urmărirea unei lumi mai echitabile. Utilizatorii pot alege între un aranjament înflorit complet sau un singur boboc, iar atunci când ridică încheietura mâinii, florile încep să înflorească și să se umple cu culori vibrante. Utilizatorii de iPhone și iPad pot arăta, de asemenea, sprijinul lor cu noul tapet Unity Bloom pentru ecranul de blocare, care prezintă un contur al florilor care se umplu cu culoare când afișajul este activ.