Miss Teen USA demisioneaza la cateva zile dupa plecarea Miss USA
Stiri

Miss Teen USA demisioneaza la cateva zile dupa plecarea Miss USA

Miss Teen USA și-a anunțat recent demisia, la doar câteva zile după ce Miss USA a făcut același lucru. UmaSofia Srivastava a dezvăluit pe Instagram că „valorile sale personale nu mai sunt pe deplin aliniate” cu cele ale organizației concursului.

Această demisie urmează după ce Noelia Voigt, Miss USA, a declarat că problemele de sănătate mintală sunt motivul plecării sale. Organizația Miss Teen USA a exprimat sprijin pentru decizia lui UmaSofia și a menționat că un succesor va fi anunțat în curând.

„După luni de zile de gândire asupra acestei decizii, am ales să renunț la titlul de Miss Teen USA 2023”, a început UmaSofia declarația sa. Ea a adăugat că „își va aminti întotdeauna cu drag de perioada când a fost Miss NJ Teen USA” și că „experiența de a-și reprezenta statul ca americană de origine mexicano-indiană la nivel național a fost împlinitoare”.

Mai târziu, UmaSofia a explicat că „valorile ei personale nu mai sunt pe deplin aliniate cu direcția organizației”. BBC Newsbeat a solicitat comentarii suplimentare de la organizația Miss USA.

La începutul săptămânii, Noelia Voigt, Miss USA, și-a anunțat demisia, menționând că este important să faci alegeri „care sunt cele mai bune pentru tine și sănătatea ta mintală”. „Prioritizează-ți sănătatea mintală, apără-te pe tine și pe alții folosindu-ți vocea și nu te teme de viitor, chiar dacă pare incert”, a scris ea.

Fanii pe internet au observat că prima literă din fiecare propoziție din declarația de demisie a Noeliei formează fraza „I AM SILENCED” (Sunt tăcută), deși ultimele trei propoziții formau cuvântul „HIP”.

Miss USA a mulțumit Noeliei și a afirmat pe Instagram că „bunăstarea titularilor noștri de titlu este o prioritate absolută”.

Demisia Noeliei a survenit la trei zile după ce directoarea de social media a Miss USA, Claudia Michelle, a anunțat și ea că părăsește marca, citând „toxicitatea și intimidarea la locul de muncă” și afirmând că titularii de titlu „ar trebui să fie auziți, nu tăcuți”.

„Am avut privilegiul să colaborez îndeaproape cu Noelia și, din nefericire, am fost martoră la deteriorarea sănătății ei mintale de când ne-am întâlnit”, a spus ea.

Miss USA a declarat pentru USA Today că afirmațiile Claudiei conțin „acuzații false” și a afirmat că organizația este „dedicată creării unui mediu sigur, inclusiv și de sprijin, și că ia aceste acuzații foarte în serios”.

Miss USA a fost anterior în centrul unor controverse legate de tratamentul aplicat concurentelor, inclusiv acuzații de manipulare a concursului, care au fost negate.

În 2021, Max Sebrechts, un vicepreședinte al Miss USA, și-a dat demisia după ce mai multe concurente l-au acuzat de hărțuire sexuală.