De ce au parasit Harry si Meghan familia regala si de unde isi obtin veniturile?
Stiri

De ce au parasit Harry si Meghan familia regala si de unde isi obtin veniturile?

Ducele și Ducesa de Sussex, Harry și Meghan, au luat decizia de a părăsi Marea Britanie și de a renunța la îndatoririle lor regale oficiale la începutul anului 2020. Principalul lor motiv a fost frustrarea cauzată de intruziunea constantă a mass-media și de restricțiile impuse de Palatul Buckingham în ceea ce privește dezvoltarea brandului lor, „SussexRoyal”. Chiar și după plecarea lor, Harry a continuat să rămână prinț și este al cincilea în linia de succesiune la tron.

Harry și Meghan și-au păstrat titlurile de Duce și Ducesă de Sussex, dar nu mai sunt adresați cu titlul de „Alteța Sa Regală”. De asemenea, Harry a renunțat la titlurile sale militare. Când tatăl său, Charles, a devenit rege, copiii cuplului, Archie și Lilibet, au primit titlurile de Prinț și Prințesă de Sussex.

În ceea ce privește reședința lor actuală, Harry și Meghan s-au mutat în California în iunie 2020, dorind să ofere un spațiu mai bun pentru creșterea fiului lor, Archie. Lilibet, fiica lor, s-a născut acolo în 2021. Cuplul nu mai are o reședință oficială în Regatul Unit și în 2023 li s-a cerut să părăsească Frogmore Cottage, proprietatea de pe domeniul Windsor care le fusese dăruită de Regina Elisabeta a II-a.

Din punct de vedere profesional, după retragerea din Familia Regală, Harry și Meghan și-au diversificat sursele de venit. Ei au înființat fundația caritabilă Archewell și au încheiat numeroase acorduri comerciale cu companii private. În februarie 2024, au lansat site-ul Sussex.com, unde afirmă că își modelează viitorul prin afaceri și filantropie.

Meghan a lansat de asemenea brandul de stil de viață American Riviera Orchard în martie 2024, un proiect despre care se știe încă foarte puțin, dar care pare să se concentreze pe produse alimentare, așa cum sugerează imaginile cu borcane de gem etichetate care au circulat pe rețelele sociale.

În ceea ce privește producția media, compania lor Archewell Productions produce programe pentru Netflix, având un contract estimat la valoare de milioane de dolari. Au fost anunțate recent două noi serii, una celebrând bucuriile gătitului și grădinăritului, și alta explorând lumea polo-ului profesional.

Pe lângă acestea, Harry a publicat memoriile sale, „Spare”, în ianuarie 2023, o carte în care discută relația sa cu fratele și tatăl său, precum și durerea provocată de moartea mamei sale, Prințesa Diana. Cartea a avut vânzări record în prima săptămână și a generat donații semnificative pentru organizațiile caritabile Sentebale și WellChild.

În ceea ce privește veniturile, înainte de a se retrage, majoritatea veniturilor anuale ale cuplului proveneau de la Prințul Charles, restul fiind acoperit de Grantul Suveran. După retragere, Charles le-a oferit „o sumă substanțială” pentru a-și începe noua viață, iar acum cuplul își finanțează stilul de viață prin diverse proiecte comerciale și inițiative filantropice. Harry a menționat că banii moșteniți de la Prințesa Diana și de la străbunica sa, Regina Mamă, au ajutat de asemenea la finanțarea mutării familiei lor în SUA.