nothing earbuds a
EarBuds

Noile căști ale Nothing demonstrează că poate ține pasul cu greii (în cea mai mare parte)

Nu poate egala fiecare truc al ecosistemului oferit de Apple și Samsung, dar Nothing poate concura cu ei în ceea ce privește calitatea sunetului – și la un preț mai mic.

Nothing produce căști noi la o rată mai rapidă decât smartphone-urile. Compania tocmai a introdus Nothing Ear și Nothing Ear (a), cu prețuri de 149 de dolari și, respectiv, 99 de dolari. Împreună, acestea marchează al patrulea și al cincilea produs al Nothing în categoria căștilor. Primul a fost Ear 1 original, care s-a remarcat prin designul său parțial transparent, dar a avut probleme și performanțe audio inconsistente. Apoi, Nothing s-a adresat unei audiențe diferite cu Ear Stick, un stil deschis (și denumit ciudat). Și acum un an, compania a consolidat preocupările legate de fiabilitate și calitatea sunetului cu Ear 2. Acum se întoarce pentru încă o încercare.

Și ghici ce? Da, arată încă aproximativ exact la fel.

Both Nothing Ear și Ear (a) păstrează designul care a debutat în 2021, cu îmbunătățiri concentrate din nou pe performanța de zi cu zi. Pe căștile de top Ear, profilul sonor a fost reglat încă o dată și include noi opțiuni de personalizare, iar durata lor de viață a bateriei a fost extinsă cu 25%. Și există o nouă setare Bass Enhance pentru a da frecvențelor joase un pic de impuls suplimentar atunci când este necesar.

Între timp, Nothing Ear (a), mai accesibil, adaugă o notă de culoare pentru prima dată unui dispozitiv Nothing: sunt disponibile în galben într-o nuanță destul de apropiată de Playdate. Dar căștile în sine arată exact ca cele mai scumpe Ear, până la componente pe care le poți vedea prin partea transparentă a tijei. Și se simt identic cu Ear 2 atunci când le pui. Sunt confortabile, dar Nothing include doar trei dimensiuni de vârfuri de silicon, ceea ce nu acoperă întotdeauna întreaga gamă de dimensiuni ale urechilor.

Și similaritățile se extind și la modul în care funcționează. Ambele au aceeași putere de anulare activă a zgomotului și sunt capabile să reducă zgomotul până la 45dB, ceea ce este de două ori mai mult decât Ear 2 puteau. Ambele perechi de căști sunt rezistente la praf și apă IP54, deși carcasa Ear este mai rezistentă, cu o clasificare IP55 comparativ cu clasificarea IPX2 pentru carcasa mai mică Ear (a). Cheltuirea mai mult pe Nothing Ear îți aduce și încărcare wireless. Dar în ceea ce privește senzația, prefer carcasa Ear (a) mai compactă, pe care compania spune că a fost inspirată de „pachetele de pastile de zi cu zi”. Este mai distractivă! Nothing a îmbunătățit, de asemenea, performanța apelurilor vocale și izolarea vocală AI pe ambele seturi de căști.

Unde câștigă Nothing Ears este în fidelitatea audio și nivelul de personalizare pe care îl poți aplica. Nothing spune că Ear are cel mai avansat sistem de difuzoare până acum, care folosește un diafragmă ceramică „rareori văzută în produsele audio” pentru o îmbunătățire a bogăției. De asemenea, a colaborat cu o companie numită Mimi pentru un test de auz în aplicația Nothing X care creează un profil sonor personalizat pentru trăsăturile unice ale auzului tău. Am rămas în mare parte cu EQ-ul „avansat”, care îți permite să ajustezi o interfață grafică și să creezi profiluri pentru diferite genuri muzicale. Odată ce Nothing Ears sunt disponibile, vei putea partaja presetările preferate cu alți proprietari (și să importeți ale lor) printr-un cod QR.

Până acum, am fost foarte mulțumit de cum sună Nothing Ears. Ear 2 erau deja pe loc, deci acestea nu sunt prea diferite. Pot concura cu fiecare truc pe care Apple, Samsung, Google și alții îl oferă? Nu. Nu există urmărirea capului audio spațial, de exemplu.

Dar din perspectiva calității audio, se confruntă cap la cap cu căștile de la companii cu mult mai multe resurse. Și asta nu înseamnă că Ear (a) sună rău în comparație. Este sincer în același registru, deci nu sacrifici mult dacă îți dorești cu adevărat căștile colorate de la Nothing.

Și totuși obții multipunct, Fast Pair (pentru Android), Microsoft Swift Pair și un mod de jocuri cu latență redusă în căștile mai ieftine. E multă chestie încărcată pentru 99 de dolari. Durata de viață a bateriei a fost, de asemenea, total suficientă, durând mai mult de cinci ore pe ambele căști cu ANC activat sau mai mult de opt ore dacă poți să te descurci fără el.

Deci, așa cum stau lucrurile acum, ambele căști noi de la Nothing sunt o valoare foarte solidă. Și vor deveni mai capabile în lunile următoare: compania își propune să adauge integrarea ChatGPT la smartphone-urile și căștile sale, ceea ce îți va permite să interoghezi AI-ul prin voce când ești în mișcare. Cred că căștile sunt un vehicul mai convingător pentru aceste interacțiuni, deci sunt nerăbdător să testez cum se leagă totul odată ce acea actualizare este disponibilă.