Xiaomi lanseaza global seria Xiaomi 14 cu Optica Leica de urmatoare generatie, alimentata de Xiaomi HyperOS
Tehnologie

Xiaomi lanseaza global seria Xiaomi 14 cu Optica Leica de urmatoare generatie, alimentata de Xiaomi HyperOS

[Barcelona, Spania, 25 februarie 2024] – Xiaomi, un lider global în inovație, anunță cu mândrie lansarea celei mai recente serii de smartphone-uri de vârf, Xiaomi 14 Series, în cadrul unui eveniment exclusiv de lansare organizat în Barcelona, Spania. Această dezvăluire marchează un moment semnificativ în angajamentul Xiaomi de a oferi experiențe de neegalat consumatorilor din întreaga lume. La eveniment, William Lu, Partener și Președinte al Xiaomi Corporation și Președinte al Departamentului de Afaceri Internaționale Xiaomi, a prezentat noua sa strategie de grup actualizată „Human X Car X Home” pentru piețele internaționale.

Formalizând parteneriatul său strategic în 2022, Xiaomi și Leica au revoluționat împreună industria de imagistică mobilă. Prin urmărirea neobosită a excelenței, Xiaomi a redefinit în mod constant standardele industriale cu fiecare generație de produse succedente. Seria Xiaomi 14 reprezintă apogeul acestei colaborări, incorporând optica Leica Summilux. Această integrare demonstrează cele mai avansate concepte optice și designuri de produse, consolidând poziția Xiaomi ca lider global în inovația în domeniul imagisticii mobile.

De asemenea, introduse de Xiaomi în cadrul evenimentului, Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, Xiaomi Watch S3, Xiaomi Smart Band 8 Pro și Xiaomi Watch 2 vor fi disponibile în curând pentru utilizatori.

Xiaomi 14 Ultra: Flagship pentru Imagistică Profesională, Performanță de neegalat și Design Inovator

Inspirat de estetica tradițională a aparatelor de fotografiat, Xiaomi 14 Ultra prezintă un modul de cameră circular distinctiv, cu un design plat și elegant și este disponibil în două culori clasice, Negru și Alb, pe piețele internaționale.

Xiaomi 14 Ultra este construit în jurul robustei Structuri Guardian Xiaomi, alcătuită dintr-un cadru din aluminiu de înaltă rezistență, piele vegană nano-tech Xiaomi și sticlă Xiaomi Shield. Realizat dintr-un singur bloc de aluminiu, Xiaomi 14 Ultra oferă o rezistență îmbunătățită cu 1,38x. Pielea vegană nano-tech Xiaomi prezintă o formulă nou dezvoltată, rezultând într-un finisaj mai subțire și mai ușor, cu o rezistență la uzură îmbunătățită cu 6x. Utilizând sticla Xiaomi Shield, inovatoarea Display Lichid de la Încheietură a Xiaomi 14 Ultra redefinește afișarea, atingând o curbură constantă pe toate laturile și colțurile, amestecând în mod fluid atracția vizuală a unui ecran plat cu feedback-ul tactil al unei margini curbate. Bucurați-vă de o experiență vizuală captivantă cu ecranul AMOLED Xiaomi-custom C8 WQHD+ de 6,73″, care oferă o rezoluție uimitoare WQHD+ (3200 x 1440), o densitate de pixeli de 522 ppi și o rată variabilă de reîmprospătare de 1-120Hz, susținută de o luminozitate maximă impresionantă de 3000 de niți.

Xiaomi 14 Ultra este echipat cu o configurație de cameră quad profesională, cu o gamă remarcabilă de lungimi focale, de la 12mm la 120mm. Camera sa principală, echipată cu o deschidere variabilă pas cu pas de la ƒ/1,63 la ƒ/4,0, oferă ajustări de expunere fără sudură în diverse scenarii. Integrând un senzor de imagine LYT-900 ultra-mare de 1 inch, cu un interval dinamic de până la 14EV, garantează o calitate remarcabilă a imaginii chiar și în medii dificile. În completarea configurației de cameră quad sunt camera telefoto flotantă Leica de 75mm, camera periscop Leica de 120mm și camera ultra-wide Leica de 12mm.

Xiaomi 14 Ultra conduce domeniul imagisticii mobile cu suport pentru filmare 8K la 30fps pe toate cele patru camere. Cu optică Leica și un senzor de 50MP, capturează o claritate fără egal în videoclipurile 8K, facilitând editări profesionale post-producție. Camera sa principală suportă filmarea la 4K 120fps și se adaptează la efecte slow-motion de 5x. În plus, la rezoluția de 4K, oferă zoom complet la 60fps. Dispozitivul suportă și filmarea Dolby Vision® la 4K 60fps și dispune de stabilizare pentru captura netedă a videoclipurilor. A fost adăugat și un microfon suplimentar pentru a forma o matrice de 4 microfoane, permițând atât înregistrarea sunetului surround, cât și înregistrarea sunetului direcțional.

Pentru a permite o experiență profesională de videografie, noul mod Film introduce practici industriale cinematografice precum un raport de aspect de 2.39:1 și regula obturatorului de 180°, oferind videoclipuri cu un aspect cinematic autentic și blur de mișcare. Noul MasterCinema codifică videoclipurile HDR în 10 biți Rec.2020 pentru a captura detalii, culori și umbre mai bogate, depășind standardul anterior de 8 biți BT.709, în special pe ecranele HDR. Modul Director oferă o interfață de calitate profesională cu controale avansate de parametri și înregistrare în format Log pentru o post-producție flexibilă. Xiaomi 14 Ultra poate fi integrat cu alte dispozitive Xiaomi ca monitoare externe pentru o experiență de producție imersivă, inclusiv noul Xiaomi Pad 6S Pro 12.4.

Introdusă împreună cu Xiaomi 14 Ultra, Kitul de Fotografie Xiaomi 14 Ultra este proiectat pentru entuziaștii de fotografie și videografie, oferind funcții extinse într-un grip și un capac dedicat. Acesta include un buton de declanșare în două trepte, o manetă de zoom, un buton personalizabil de înregistrare video și un disc suplimentar personalizabil. Funcționează, de asemenea, ca o baterie externă de încărcare, oferind o durată de viață a bateriei de 1500mAh. Acest accesoriu este disponibil pentru achiziție separat.


Xiaomi 14: Dimensiuni compacte, Imagistică de Vârf, cu o Experiență Fără Compromisuri

Conceput ca un companion zilnic compact, Xiaomi 14 măsoară doar 152,8 mm x 71,5 mm x 8,20 mm.¹ Panoul său spate ușor curbat asigură o prindere confortabilă și sigură, permițând utilizarea prelungită. O estetică minimalistă este obținută prin relocarea difuzorului la display și a portului infraroșu la deco-ul camerei, oferind un aspect curat pe cadrele superioare și laterale. Designul cu margini ultra-subțiri utilizează tehnologia avansată FIAA pentru a integra circuitele panoului în display, rezultând o margine inferioară subțire de 1,71 mm pentru o experiență de vizualizare captivantă.¹

Xiaomi 14 dispune de o configurație comprehensivă de triple camere, oferind o experiență fotografică echilibrată, acoperind o gamă extinsă de lungimi focale de la 14mm la 75mm. Xiaomi 14 a fost proiectat cu lentile optice Leica Summilux cu o deschidere îmbunătățită de ƒ/1,6 pe camera principală, combinată cu senzorul de imagine Light Fusion 900 și se mândrește cu un interval dinamic de până la 13,5 EV. În plus, rezoluția camerei ultra-wide Leica de 14mm a fost actualizată la 50MP, oferind, de asemenea, apreciata lentilă telefoto flotantă Leica de 75mm, cu o distanță minimă de focalizare de doar 10cm.

În ceea ce privește afișajul, Xiaomi 14 dispune de un ecran spectaculos CrystalRes AMOLED 1.5K (2670 x 1200) de 6,36 inch. Densitatea pixelilor a fost îmbunătățită la 460ppi, oferind mai multe detalii ca niciodată. Cu o luminozitate maximă remarcabilă de 3000 de niți, culorile sunt vibrante, iar vizualurile rămân clare chiar și în lumina directă a soarelui. În plus, rata variabilă de reîmprospătare, variind de la 1 la 120Hz, garantează o experiență de vizualizare fluidă și fără suduri în diverse activități, inclusiv navigarea pe internet, cititul și jocurile.

Hardware-ul fără compromisuri deblochează întregul potențial de performanță

Seria Xiaomi 14 integrează procesoare de ultimă generație, îmbunătățiri semnificative în tehnologia de răcire și o durată de viață extinsă a bateriei, culminând într-o experiență de smartphone optimizată fără probleme pentru utilizatori.

Xiaomi 14 și Xiaomi 14 Ultra sunt ambele alimentate de platforma mobilă de vârf Snapdragon® 8 Gen 3, oferind o creștere impresionantă a performanței CPU cu 32% și o scădere a consumului de energie cu 34%, împreună cu o creștere remarcabilă a performanței GPU cu 34% și o scădere a consumului de energie cu 38%, comparativ cu generația anterioară.¹ Seria Xiaomi 14 este echipată cu Qualcomm FastConnect 7800, care aduce Wi-Fi 7² cu o capacitate impresionantă de 320MHz. Xiaomi 14 Ultra merge un pas mai departe cu High Band Simultaneous (HBS) Multi-Link, asigurând cel mai larg canal și cea mai mică latență disponibilă, revoluționând conectivitatea multi-dispozitiv la viteze mari.

Complementat de sistemul de răcire Xiaomi IceLoop, ambele dispozitive oferă un nivel de netezime fără egal în scenarii solicitante precum înregistrarea video, fotografia computatională, AI în timp real și jocurile intensive. Xiaomi 14 Ultra merge un pas mai departe cu noul sistem Xiaomi Dual-Channel IceLoop, care introduce un al doilea canal termic dedicat exclusiv pentru modulul camerei pentru o fotografie și videografie mai lină.

În ceea ce privește bateria și încărcarea, Xiaomi 14 și Xiaomi 14 Ultra sunt ambele echipate cu sistemul de management al bateriei Xiaomi Surge, garantând performanță extinsă pe parcursul întregii zile. Xiaomi 14 este alimentat de o baterie de 4610mAh, susținută de încărcarea rapidă de 90W și încărcarea rapidă wireless de 50W. Xiaomi 14 Ultra este alimentat de o baterie mai mare de 5000mAh cu încărcare rapidă de 90W împreună cu cea mai recentă tehnologie de încărcare wireless de 80W.³

Explorând viitorul ecosistemului inteligent cu Xiaomi HyperOS

Seria Xiaomi 14 este echipată cu sistemul de operare de vârf Xiaomi HyperOS, o culminare a șapte ani de dezvoltare dedicată de către Xiaomi. Acest sistem centrat pe om este conceput pentru ecosistemul inteligent „Human x Car x Home”, concentrându-se pe patru obiective majore: Refactorizare Comprehensivă, Conectivitate Inteligentă Transversală, Inteligență Proactivă și Securitate de la Un Capăt la Altul. Cu Xiaomi HyperOS, utilizatorii Seriei Xiaomi 14 pot experimenta fluiditatea îmbunătățită a sistemului cu capacități avansate de gestionare a fișierelor și memoriei, o interfață de utilizator reînnoită îmbogățită de subsistemul grafic, conectivitate fără sudură între dispozitive și funcționalități cuprinzătoare de securitate și confidențialitate pentru a asigura o experiență sigură și conectată.

Noua integrare cu Google Photos va permite utilizatorilor să-și salveze în siguranță fotografiile și videoclipurile în Google Photos direct din Galeria Xiaomi. Utilizatorii vor putea de asemenea să vizualizeze, editeze și să partajeze conținutul salvat în Google Photos direct din Galeria Xiaomi. Această funcționalitate va fi disponibilă pe dispozitivele Xiaomi la nivel global în primăvara anului 2024.

Seria Xiaomi 14 îmbrățișează pe deplin tehnologia AI de vârf activată de Xiaomi HyperOS pentru a aduce utilizatorilor o viață mai inteligentă. Modelele AI mari sunt integrate în diverse aplicații de sistem, oferind funcții mai streamline și mai inteligente. Subtitrările AI permit transcrierea în timp real a conținutului vorbit în timpul conferințelor video. Căutarea AI în albume utilizează prelucrarea limbajului natural, permițând utilizatorilor să localizeze imagini specifice în colecțiile lor de fotografii descriind ceea ce caută. Portretele AI utilizează algoritmi avansați pentru a crea compoziții de portrete inedite derivate din imagini preexistente. În plus, Extensia AI facilitează extinderi realiste ale conținutului imaginii existente, oferind noi posibilități creative.

Inteligența Proactivă este realizată prin intermediul lui Xiaomi HyperMind, permițând dispozitivelor să înțeleagă proactiv nevoile utilizatorului și să acționeze în consecință. Xiaomi HyperMind utilizează cele patru capacități perceptuale ale dispozitivelor – mediu, viziune, sunet și comportament, pentru a învăța preferințele utilizatorului și a adapta automat dispozitivele la nevoile lor. De exemplu, dacă un utilizator aprinde de obicei lumina din sufragerie după deblocarea ușii inteligente, Xiaomi HyperMind va ilumina automat camera după ce învață acest model, după obținerea consimțământului utilizatorului.

La sfârșitul lunii octombrie anul trecut, Xiaomi a anunțat o actualizare cuprinzătoare a strategiei sale de grup, trecând de la „Smartphone x AIoT” la ecosistemul inteligent „Human x Car x Home”, cu automobilele devenind un component nou și crucial al focusului strategic al Xiaomi. Cu lansarea globală a Seriei Xiaomi 14, a noilor dispozitive IoT și dezvăluirea lui Xiaomi SU7, toate conduse și conectate de Xiaomi HyperOS, Xiaomi consolidează în continuare rolul său principal în inovația tehnologică. Avansurile din acest portofoliu subliniază angajamentul neclintit al Xiaomi față de inovație și experiența excepțională a utilizatorului.

Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, idei mari pe un ecran mai mare

Xiaomi Pad 6S Pro 12.4 este creat pentru a satisface cele mai intense nevoi de productivitate, oferind un ecran excepțional și o experiență imersivă pentru utilizator. Laudându-se cu un ecran 3K de 12,4 inch, cu o rată de reîmprospătare de 144Hz și un generos raport de aspect 3:2, tableta îmbunătățește confortul pentru citire și consum multimedia, făcând-o ideală pentru muncă și relaxare. Capabilitățile remarcabile ale display-ului dispozitivului sunt îmbunătățite și mai mult de rezoluția de 3048 pe 2032 și impresionantul 294 de pixeli pe inch (PPI), oferind o claritate fără egal pentru sarcini care variază de la citirea celui mai fin text la editarea imaginilor cu rezoluție înaltă sau la imersiunea în cele mai recente jocuri. Echipat cu o baterie robustă de 10000mAh (tip), completată de încărcarea ultra-rapidă de 120W HyperCharge, utilizatorii pot bucura de timpi mai scurți de încărcare alături de o durată de viață extinsă a bateriei.

Inginerit cu puternica platformă mobilă Snapdragon® 8 Gen 2 de 4nm, Xiaomi Pad 6S Pro 12.4 oferă viteze de neegalat și performanță catifelată. Cuplând aceasta cu Xiaomi HyperOS, Xiaomi Pad 6S Pro introduce trei funcții noi și revoluționare, inclusiv Home screen+, Colaborare inter-dispozitiv și Xiaomi Smart Hub, ridicând interconectivitatea la noi niveluri. Home Screen+ permite utilizatorilor să interacționeze cu smartphone-urile lor direct din interfața tabletei – răspunzând la mesaje sau preluând apeluri – fără a interacționa direct cu telefoanele lor inteligente.¹¹ Aplicația Cross-device Notes utilizează funcția foto a smartphone-ului, permițându-vă să capturați și să încorporați imagini direct în conținutul notelor pe tabletă, facilitând crearea de documente vizualmente captivante fără efort.¹¹ Noul centru de control al dispozitivului – Xiaomi Smart Hub – conectează până la șapte dispozitive simultan, inclusiv diverse produse Xiaomi AIoT, asigurând că rețeaua dvs. de dispozitive este întotdeauna la îndemână.¹¹ Cu funcționalitatea NFC Tap to Share activată, Xiaomi Pad 6S Pro 12.4 simplifică partajarea fișierelor printr-o atingere rapidă, oferind o experiență convenabilă pentru utilizator. Pentru creatorii de conținut, modul Director în aplicația Camera transformă tableta într-un instrument de monitorizare profesional legat de smartphone-ul dvs., pentru a captura momente de înaltă calitate cu ușurință.¹³

Completând Xiaomi Pad 6S Pro 12.4 sunt versatila Xiaomi Focus Pen și Tastatura cu Touchpad Xiaomi Pad 6S Pro – instrumente esențiale pentru transformarea dispozitivului într-o stație de lucru portabilă supremă.¹⁴ Pentru prima dată, Tastatura cu Touchpad Xiaomi Pad 6S Pro integrează un touchpad, îmbunătățind capacitatea utilizatorului de a selecta fișiere și de a gestiona sarcinile intricate de editare video cu precizie. Xiaomi Focus Pen, proiectat recent, se mândrește cu 8192 de niveluri de sensibilitate la presiune și o rată de eșantionare de 240Hz, promițând o experiență de scriere fără egal. Reacția sa este îmbunătățită și mai mult de o latență ultra-scazută de doar 5ms, o îmbunătățire sesizabilă față de generația anterioară.¹⁵ Echipat cu un buton multifuncțional Spotlight, Xiaomi Focus Pen amplifică funcționalitatea dincolo de scriere, făcându-l indispensabil pentru capturile rapide de imagini și notițe, fără a întrerupe procesul creativ.

Preț și disponibilitate

Xiaomi 14 va fi disponibil în trei opțiuni de culoare: Negru, Alb și Verde Giada.⁵

Xiaomi 14 Ultra va fi disponibil în două opțiuni de culoare: Negru și Alb.⁵

Xiaomi Pad 6S Pro 12.4 va fi disponibil într-o singură opțiune de culoare: Gri Grafit

Xiaomi 14 vine cu 2 variante de stocare, începând de la 999 EUR.

Xiaomi 14 Ultra vine cu 1 variantă de stocare, începând de la 1499 EUR.

Kitul de Fotografie Xiaomi 14 Ultra va fi disponibil pentru achiziție separată, începând de la 199 EUR.

Xiaomi Pad 6S Pro 12.4 vine cu 2 variante de stocare, începând de la 699 EUR.

Xiaomi 14 și Xiaomi 14 Ultra vor include 4 generații de actualizări ale sistemului de operare Android, precum și 5 ani de patch-uri de securitate. Utilizatorii celor două dispozitive pot obține 100 GB de stocare cloud Google One pentru 6 luni, 3 luni de YouTube Premium cu acces fără reclame la YouTube și aplicația YouTube Music.