Apple intensifica investitiile in energie verde si apa in intreaga lume
Business

Apple intensifica investitiile in energie verde si apa in intreaga lume

Astăzi, Apple a anunțat progrese noi în extinderea energiei curate în întreaga lume și în avansarea momentumului către Apple 2030, obiectivul îndrăzneț al companiei de a fi neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon pe întregul său lanț de valoare până la sfârșitul acestui deceniu. Mai mult de 18 gigawați de electricitate curată alimentează acum operațiunile globale și lanțul de aprovizionare în producție al Apple, de peste trei ori mai mult decât în 2020. Apple face noi investiții în energie solară în SUA și Europa pentru a ajuta la acoperirea electricității pe care clienții o folosesc pentru a încărca și a alimenta dispozitivele lor Apple.

În cadrul eforturilor sale mai largi de protecție a mediului, Apple a avansat în progresul către un alt obiectiv ambițios pentru 2030: să reînnoiască 100% din apa proaspătă folosită în operațiunile corporative din locații cu stres hidric ridicat. Acest lucru include lansarea de noi parteneriate pentru a furniza aproape 7 miliarde de galoane de beneficii în apă — de la restaurarea apei freatice și a râurilor, la finanțarea accesului la apă potabilă — în următorii 20 de ani. La fel ca și în cazul energiei curate, Apple și-a extins angajamentul pentru apa curată pe întregul lanț de aprovizionare: Împreună, furnizorii Apple au salvat peste 12 miliarde de galoane de apă proaspătă anul trecut, pentru un total de 76 miliarde de galoane în economii de apă încă de la lansarea Programului de Apă Curată pentru Furnizori al companiei în 2013.

„Energia curată și apa sunt fundamentale pentru comunitățile sănătoase și blocuri de construcție esențiale pentru o afacere responsabilă,” a declarat Lisa Jackson, vicepreședinte al Apple pentru Mediu, Politici și Inițiative Sociale. „Ne grăbim spre obiectivul nostru ambițios de climă Apple 2030, în timp ce ne asumăm munca pe termen lung pentru a transforma rețelele electrice și a restaura bazinele hidrografice pentru a construi un viitor mai curat pentru toți.”

Extinderea Capacității Noi de Energie Regenerabilă în Întreaga Lume Electricitatea — atât pentru fabricarea produselor Apple, cât și pentru a le încărca și alimenta — constituie cea mai mare parte a amprentei de carbon cuprinzătoare a Apple. În cadrul Apple 2030, compania a solicitat furnizorilor săi globali să folosească electricitate curată și să devină neutri din punct de vedere al emisiilor de carbon în toate operațiunile lor legate de Apple. Peste 320 de furnizori — reprezentând 95% din cheltuielile directe de fabricație ale Apple — au condus calea în această tranziție până în prezent, rezultând în 16,5 gigawați de energie regenerabilă online în lanțul de aprovizionare al Apple astăzi. Acest lucru a generat peste 25,5 milioane de megawați-oră de energie curată în întregul lanț de aprovizionare anul trecut, evitând peste 18,5 milioane de tone metrice de emisii de carbon.

Pentru a aborda emisiile de gaze cu efect de seră asociate utilizării de către clienți a dispozitivelor lor, Apple s-a angajat să potrivească fiecare watt de electricitate de încărcare cu electricitate curată până în 2030, inclusiv prin investiții pe scară largă în noi surse de energie regenerabilă în piețele din întreaga lume. Acest lucru face parte dintr-o strategie mai largă de minimizare a emisiilor din utilizarea produselor Apple prin îmbunătățiri ale eficienței, implicarea clienților în oportunități de decarbonizare a rețelei și construirea de proiecte de energie curată care maximizează reducerea emisiilor de carbon și impactul social. În SUA, Apple investește într-un portofoliu de proiecte solare în Michigan, cu construcția în curs de desfășurare pentru a aduce 132 de megawați de energie curată online mai târziu în acest an. În Spania, Apple s-a asociat cu platforma internațională de dezvoltare solară ib vogt pentru o investiție care va genera 105 megawați de energie solară atunci când proiectul va fi operațional până la sfârșitul anului 2024.

Pentru a aborda creșterea operațiunilor sale corporative din India, Apple a început și o inițiativă comună cu dezvoltatorul principal de energie regenerabilă CleanMax pentru a investi într-un portofoliu de șase proiecte solare de acoperiș cu o capacitate totală de 14,4 megawați. Capacitatea adăugată oferă o soluție locală pentru a alimenta birourile Apple, cele două magazine cu amănuntul din țară și alte operațiuni din India. Apple a atins pentru prima dată 100% energie regenerabilă pentru operațiunile sale corporative globale în 2018.

Angajamentul Apple față de energia regenerabilă a deblocat noi capacități pe piețele din întreaga lume. În 2018, Apple a adoptat o abordare inovatoare pentru a conecta 12 dintre furnizorii săi care operează în China la surse de energie regenerabilă prin Fondul pentru Energie Curată din China. Fondul a depășit acum obiectivul său, cu investiții rezultând în peste 1 gigawatt de proiecte noi eoliene și solare în China în 14 provincii. În total, se estimează că aceste proiecte vor furniza peste 2.400 de gigawați-oră de energie regenerabilă în fiecare an, echivalentul consumului de energie electrică rezidențială pentru peste 2,5 milioane de persoane din China.

Avansând reziliența la apă prin soluții bazate pe natură

Apple își propune să avanseze securitatea apei acolo unde își extinde afacerile prin colaborare în întregul lanț de aprovizionare în producție și prin parteneriate inovatoare pe termen lung pentru a restaura ecosistemele, a aborda nevoile comunitare legate de apă și a îmbunătăți rezistența la schimbările climatice ale bazinelor hidrografice. Deoarece impactul apei se simte la nivel local, Apple a inițiat lucrări de reînnoire a apei proaspete în unele dintre cele mai stresate locații unde compania operează — inclusiv în California de Nord și de Sud, în bazinul râului Colorado din Arizona și în statele indiene Telangana și Maharashtra. După modelul abordării companiei în ceea ce privește achiziționarea de energie regenerabilă, Apple urmărește strategii inovatoare și contracte pe termen lung menite să ofere beneficii și economii de apă în întregi bazine hidrografice. Din 2023, Apple a angajat până acum peste 8 milioane de dolari pentru a reînnoi apa proaspătă în bazine hidrografice stresate. Proiectele anunțate astăzi sunt așteptate să ofere în total 6,9 miliarde de galoane de beneficii în apă în următorii două decenii.

În zona metropolitană mai mare a orașului Phoenix, unde se află centrul de date Mesa al Apple, compania lucrează împreună cu Salt River Project (SRP) pentru a proteja aproximativ 30.000 de acri de pădure în pericol grav de incendii de vegetație. Cu un plan pe zece ani pentru subțierea strategică a pădurilor din bazinul râului Colorado, proiectul va contribui la protejarea bazinului hidrografic împotriva distrugerii de incendii de vegetație și va asigura că rezervorul de la amonte poate continua să susțină comunitățile locale. Investiția Apple — cea mai mare investiție în cadrul Inițiativei pentru Apă și Pădurea Rezistentă a SRP — se estimează că va aduce beneficii în apă de aproape 2 miliarde de galoane în zonă.

În anul precedent, Apple și-a atins obiectivul de 100% reînnoire a apei pentru operațiunile corporative ale companiei în India prin intermediul colaborării continue cu Uptime Catalyst Facility. În 2023, sprijinul acordat de Apple a furnizat 23 de milioane de galoane de apă potabilă curată și accesibilă comunităților din peste 300 de chioșcuri de apă gestionate de antreprenori locali în cadrul programului inovator cu performanță bazată pe rezultate. Progresul într-o altă regiune critică — California de Sud — continuă cu un proiect de îndepărtare a speciei invazive de trestie Arundo donax din bazinul hidrografic al râului Los Angeles, economisind 21 de milioane de galoane de apă anual.

Pe lângă urmărirea restaurării bazinelor hidrografice și a altor soluții de reînnoire bazate pe natură în zonele cu stres hidric ridicat, Apple este angajată în administrarea inteligentă a resurselor de apă în cadrul afacerii sale. În 2021, centrul său de date din Prineville, Oregon, a devenit primul centru de date certificat conform Standardului Internațional de Stewardship al Apei (AWS) Alliance for Water Stewardship (AWS), un cadru global de încredere pentru măsurarea stewardship-ului responsabil al apei. De atunci, Apple a certificat încă patru centre de date conform Standardului și a sprijinit 20 de situri ale furnizorilor în obținerea certificării. În ultimul an, șapte situri ale furnizorilor din sudul Indiei și peste 20 de situri ale furnizorilor din apropierea Shanghaiului și Suzhou din China au participat la traininguri de stewardship a apei cu AWS și alții din industrie.