Xiaomi si Leica dezvaluie Institutul Optic Xiaomi x Leica, Pionierat in Avansurile Imagisticii Mobile
Tehnologie

Xiaomi si Leica dezvaluie Institutul Optic Xiaomi x Leica, Pionierat in Avansurile Imagisticii Mobile

Beijing, CHINA, 19 februarie 2024 – Xiaomi, una dintre cele mai importante companii de smartphone-uri din lume, și Leica Camera AG au anunțat în mod oficial înființarea Institutului Optic Xiaomi x Leica. Această înființare marchează un moment semnificativ în industria smartphone-urilor. Cu tehnologia optică în centrul său, acest institut este pregătit să unească o serie de științe interdisciplinare integrate, inclusiv imagistica digitală și tehnologiile de inteligență artificială.

Institutul Optic Xiaomi x Leica, pornind de la fundația sa inițială, dezvoltă în colaborare un standard revoluționar în industria performanței optice pentru dispozitive mobile, ridicând stacheta atât în ​​tehnologie, cât și în experiența utilizatorului. Această inițiativă pune un accent puternic pe filosofie, tehnologie și experiența utilizatorului. Xiaomi 14 Ultra, un nou vârf de gamă în imagistica mobilă, va servi drept primul punct de referință în evoluția practică a acestui standard și este programat să ofere performanțe optice fără precedent în domeniul imagisticii mobile, cu lansarea programată pentru acestă lună.

Institutul Optic Xiaomi x Leica va promova în mod continuu inovații profunde în tehnologia optică pentru imagistica mobilă, având ca scop crearea unui sistem optic de imagistică mobilă avansat în această eră a fotografiei mobile. Acest lucru se va realiza valorificând punctele forte ale ambelor companii, Leica și Xiaomi, institutul concentrându-se pe patru factori tehnici majori: proiectarea lentilelor optice ultra-precise într-un factor de formă compact, obținerea unei performanțe ideale în fotografie computatională, menținerea celor mai stricte standarde optice pentru lentile și desfășurarea cercetării și aplicării tehnologiei optoelectronice de vârf.

Pentru a atinge acest obiectiv, Xiaomi și Leica au investit resurse semnificative și au format o echipă comună formată din peste 200 de experți. Peter Karbe, legendarul designer optic din spatele lentilelor de a patra generație de la Leica, inclusiv designuri iconice precum Noctilux și seria APO, va servi ca Expert Optic. Zeng Xuezhong, Vicepreședinte Senior al Grupului Xiaomi și Președinte al Departamentului de Telefoane Mobile Xiaomi, va fi Directorul. Yi Yan, Șef al Echipei Tehnice de Software a Grupului Xiaomi, și Wang Xuanran, Director General al Departamentului de Camere Xiaomi, vor fi directorii adjuncti.

Xiaomi furnizează sprijin solid pentru resursele de cercetare și dezvoltare ale institutului. În prezent, sunt planificate trei laboratoare majore în Beijing, cu accent pe Hardware-ul Camerei, Imagistica și Evaluarea Calității Imaginii Obiective și Subiective. Cu o suprafață totală de 2644m², acestea vor fi printre cele mai bune, cele mai mari și cele mai automatizate laboratoare de camere.

William Lu, Partener și Președinte al Grupului Xiaomi, a declarat: „De peste o sută de ani, Leica s-a angajat să creeze lentile optice de primă clasă, reprezentând apogeul designului ingenios de inginerie optică și al artei de fabricație excepțională. Xiaomi crede că ‘lumina este fundamentul imaginii’ și este nucleul și fundamentul de ‘a da realității o senzație de adâncime.’ Prin intermediul Institutului Optic Xiaomi x Leica, vom valorifica în continuare punctele forte respective ale ambelor părți, vom extinde continuu limitele capacităților optice de imagistică mobilă și vom conduce în mod consecvent în era imagisticii mobile.”

Matthias Harsch, CEO al Leica Camera AG, a declarat: „Parteneriatul nostru cu Xiaomi în ultimii doi ani a fost cu adevărat remarcabil. Împreună, am integrat cu succes experiența iconică de fotografie Leica în lumea imagisticii mobile, exemplificată de lentilele optice co-proiectate de noi, Leica Summilux. Sistemul optic din Xiaomi 14 Ultra reprezintă cea mai recentă realizare colaborativă, destinată să conducă următoarea generație de imagistică optică mobilă ca fiind cele mai bune lentile Summilux din mobile până în prezent. Cu o moștenire care se întinde pe parcursul a peste un secol, Optica încorporează moștenirea tehnică a Leica. Prin înființarea Institutului Optic Xiaomi x Leica, suntem pregătiți să adunăm echipe de top din ambele părți în domeniul opticilor. Împreună, ne dedicăm să deschidem o nouă eră în optica imagisticii mobile, să impingem limitele imaginii mobile și să forjăm un sistem optic avansat de imagistică mobilă adaptat epocii noastre contemporane.