Reducerea distantei dintre tine si o fotografie excelenta
Tehnologie

Reducerea distantei dintre tine si o fotografie excelenta


Mâini tremurânde, poziționare slabă, întuneric – dacă nu ești în proximitatea subiectului fotografiei tale, multe obstacole pot interveni între tine și fotografia perfectă. Cu Galaxy S24, acestea sunt acum lucruri de demult.

Indiferent dacă este vorba despre trupa K-pop TXT urcând pe scenă la Gocheok Dome în timpul transmisiunii live Galaxy Unpacked din ianuarie sau momentul intim când sunt schimbate inele la o nuntă, motorul ProVisual al lui Galaxy S24 utilizează hardware-ul îmbunătățit și noi capacități AI pentru a acoperi distanța și a obține de fiecare dată acea fotografie cu zoom incredibilă.

Prezentarea motorului ProVisual – puterea imaginistică a lui Galaxy S24 Introdus recent în seria Galaxy S24, motorul ProVisual este o suită de instrumente AI pentru capturarea și editarea imaginilor, dedicate îmbunătățirii fiecărui pas al călătoriei creative, de la pregătirea unei fotografii la realizarea și editarea ei. Include Nightography, AI Zoom, Instant Slow-mo, Edit Suggestion, Generative Edits și Super High Dynamic Range (HDR).

În timp ce AI-ul este în centrul atenției pe Galaxy S24, acesta a jucat un rol în îmbunătățirea creării de conținut încă din seria Galaxy S10, care a aplicat modele AI, Unități de Procesare Neurală (NPU) și seturi de date la scară largă. În comparație cu acele capacități inițiale, motorul ProVisual al lui Galaxy S24 are 112 modele AI – de 28 de ori mai mult decât Galaxy S10 – și de 13 ori performanța NPU pentru o experiență inteligentă de fotografie Galaxy fără precedent.

Zoom optimizat de fiecare dată cu sistemul Quad Tele Gândește-te cât de problematice pot fi distanțele când îți dorești o fotografie memorabilă. Să zicem că este momentul absolvirii și vrei să faci zoom pe fiica ta pe scenă pentru a-i captura emoția, dar eziti din cauza temerilor legate de o imagine neclară. Și chiar ai setările optime? Cu sistemul Quad Tele versatil al lui Galaxy S24 Ultra, obții zoom de calitate optică la orice magnificație până la 10x fără a fi nevoie să te îngrijorezi despre ce lentilă sau mod să selectezi. Doar zoom și capturează momentul – absolventa ta extatică, cu diploma în mână.

2x și 10x – Pixel binning, în special tetra binning, funcționează prin combinarea a patru pixeli mai mici într-un pixel mai mare. Această tehnică permite motorului ProVisual să convertească o imagine uriașă de 200MP într-o imagine rafinată de 50MP. Inteligent, taie o secțiune de 12MP, rezultând o fotografie detaliată cu zoom de 2x derivată dintr-o imagine de 1x cu rezoluție mare. Similar, pentru o magnificare optică de 10x, o imagine de 50MP la zoom de 5x este redusă la 12MP, producând o fotografie cu zoom de 10x cu detalii bogate și clare. Aici, rezoluția superioară, alimentată de AI, îmbunătățește claritatea în timp ce creează imaginea de 10x. În fiecare etapă a procesului de imagistică, pe toate intervalurile, procesarea multi-frame (MFP) alimentată de AI este aplicată pentru a asigura fotografii clare și precise.

3x și 5x – La 3x și 5x, Galaxy S24 Ultra utilizează lentile optice dedicate. La 5x, datorită unui nou senzor de 50MP de două ori mai mare decât modelele anterioare, este posibilă obținerea unor detalii mult mai mari. De asemenea, poate realiza fotografii mai clare și mai puțin zgomotoase în întuneric datorită pixelilor cu 60% mai mari.

ISP îmbunătățit – Un zoom excelent nu este doar despre mărire. Este și despre claritate, iar aici intervine procesarea imaginii îmbunătățite (ISP) a lui Galaxy S24. Aplicată atât camerelor frontale, cât și celor din spate, această ISP îmbunătățită analizează segmente ale unei imagini pentru a înțelege ce se întâmplă în scenă, astfel încât să poată aplica editări sofisticate și să regleze aspecte specifice ale imaginii, cum ar fi claritatea, tonul pielii și reducerea zgomotului, în timp ce îmbunătățește detalii. ISP-ul bazat pe hardware este folosit pentru imagini de calitate optică la zoom de 2x, 3x și 5x. În trecut, ISP-ul AI era aplicat doar la zoom de 30x și mai mare; cu toate acestea, acum ISP-ul AI îmbunătățește și mai mult claritatea zoomului digital la niveluri cuprinse între 1x, 2x, 3x, 5x și toate celelalte niveluri.