In sfarsit, o camera mobila care se asigura ca nu ratezi niciodată un moment
Tehnologie

In sfarsit, o camera mobila care se asigura ca nu ratezi niciodată un moment


Viața se mișcă rapid. Atunci când încerci să surprinzi momente interesante și să păstrezi amintiri semnificative, ai nevoie de o cameră care să fie la fel de rapidă. Intră în scenă seria Galaxy S24 – îmbunătățită cu inteligență artificială, receptivă și pregătită pentru acțiunea fotografică de ultimă oră.

Datorită unui set de instrumente de cameră versatile și funcțiilor de editare propulsate de motorul ProVisual al Samsung, seria Galaxy S24 spune adio grijei, ajustării setărilor și editării consumatoare de timp pentru o nouă experiență foto fără efort. Fie că este vorba despre o priveliște spontană, precum câinele tău sărind peste gard, sau un moment candid la o adunare de familie, vei fi pregătit să păstrezi acele momente fugare cu viteză și precizie.

Șase funcții ale motorului ProVisual care te ajută să surprinzi viața așa cum se întâmplă:

  1. Motion Photo – Cu noile capacități de Motion Photo ale seriei Galaxy S24, stilul dinamic de breakdance al echipei extraordinare de b-boys a Samsung Galaxy, Kid Karam, poate fi surprins în toată splendoarea sa fără a pierde niciun detaliu. Înregistrând previzualizarea timp de până la trei secunde, Motion Photo surprinde o scurtă perioadă de mișcare în acțiune și o compilează într-o singură imagine în mișcare.

În aplicația Editor, poți selecta orice cadru din Motion Photo-ul tău pentru a-l salva ca o imagine independentă. Datorită scalării automate AI, cadru selectat poate fi salvat ca o imagine de înaltă rezoluție compusă din 12MP pentru detalii mai bogate. Motion Photo oferă, de asemenea, capacități Super High Dynamic Range (HDR), oferind fotografii clare chiar și atunci când capturezi într-un mediu retroiluminat.

În cele din urmă, din aplicația Galerie, poți comprima întregul tău Motion Photo de trei secunde împreună pentru a crea o singură imagine de Expoziție Lungă. Acest lucru îți permite să surprinzi, de exemplu, mișcarea spectaculoasă și culoarea unui foc de artificii deasupra, toate într-o singură fotografie. Poți aplica, de asemenea, și alte efecte, cum ar fi Single Take, prin intermediul aplicației Enhance-X.

  1. Viteză mai mare de declanșare – Cu o creștere cu 30% a vitezei de declanșare de la o fotografie la alta comparativ cu seria anterioară, camera seriei Galaxy S24 poate realiza mai multe fotografii într-un timp mai scurt. Acest lucru îți permite să faci fotografii clare rapid și fără să încetinești în timp ce imaginile sunt procesate. Data viitoare când surprinzi câinele în parc, fotografiile mai rapide îți permit să surprinzi fiecare moment prețios fără să-l ratezi.
  2. Slow-mo instantaneu – Pentru acele momente care cer să fie savurate – cum ar fi fiica ta marcând golul câștigător la un meci de fotbal sau unchiul tău dansând la recepția de nuntă – Slow-mo instantaneu te acoperă, fără a necesita nicio pregătire prealabilă pentru procesul de capturare. Prin tehnologia inteligentă AI Frame Rate Conversion (AI FRC), seria Galaxy S24 poate transforma videoclipurile HD de la 24fps la 60fps în epopei slow-mo. Videoclipurile FHD de la 240fps la 120fps pot merge și mai departe cu slow-motion super lent. Generând noi cadre intermediare de mișcare pe baza videoclipului deja existent, Slow-mo instantaneu realizează reluări extrem de fluide și detaliate de fiecare dată. Începând din martie, Slow-mo instantaneu se va extinde pentru a suporta videoclipurile de 480×480 la 24fps, permițând utilizatorilor să creeze conținut video prietenos cu social media cu ușurință.

Pentru a realiza aceste efecte slow-mo, seria Galaxy S24 folosește puternica tehnologie AI Frame Rate Conversion (FRC):

În primul rând, AI FRC preia fiecare două cadre din videoclip așa cum au fost înregistrate inițial și folosește un model de învățare profundă pentru a analiza și extrage informațiile de mișcare. Extragerea acestei informații stabilește diferențele între cadre și ajută AI FRC să interpoleze cadre intermediare care dau videoclipului mișcarea mai lentă. Acest proces este efectuat de două ori – în ambele dimensiuni pătrate și invers – pentru a îmbunătăți precizia noilor cadre adiționale care au fost generate. Apoi, două procese de fuziune sunt efectuate: Harta de fuziune și Restul. Harta de fuziune detectează și extrage contururile 2D pentru a ajuta la detectarea diferențelor de mișcare între cadre, în timp ce Restul adaugă corecții suplimentare și post-editări la detalii minutioase pentru o precizie îmbunătățită. Acest lucru permite funcției să creeze cadre intermediare precise extrem de rapid. Când acest lucru este finalizat, ieșirile acestor două procese sunt fuzionate pentru a reda cadrele intermediare finale, generate de AI, care oferă videoclipului atât mișcare fluidă cât și detalii meticuloase.

  1. Înregistrare dublă – Există momente când reacția ta la un moment este la fel de valoroasă ca momentul în sine. Cu Înregistrare dublă, poți înregistra simultan cu ambele camere, față și spate, astfel încât cei dragi să poată vedea nu numai cât de incredibilă a fost priveliștea de pe vârful muntelui, ci și cât de extatic ai fost să ajungi în sfârșit acolo.

Îmbunătățită față de funcția anterioară Director Mode, Înregistrarea dublă îți permite acum să înregistrezi cu două camere din spate în același timp – Ultra Wide cu 3x, de exemplu – cu rezoluție Full HD suportată pe Galaxy S24 și S24+ și Full HD și Ultra HD suportate pe S24 Ultra. Cu Preview Snap, poți extrage o imagine statică din înregistrarea ta în orice moment, în timp ce Blocul de procesare al semnalului de imagine dedicat (ISP) și capacitățile îmbunătățite ale ISP sprijină reducerea zgomotului și luminozității video îmbunătățite.

  1. 10 tipuri de filtre ND – Filtrele de densitate neutră (ND) sunt adesea atașate la camerele de calitate profesională pentru a ajuta la limitarea luminii, reducerea zgomotului sau alungirea expunerii. Nu sunt necesare astfel de atașamente, cu 10 filtre ND diferite integrate în camera seriei Galaxy 24 pentru a oferi utilizatorului maximă alegere și control. Fotografiile cu filtru ND sintetizează cadrele multiple odată și analizează mișcarea obiectului pentru a crea o imagine statică cu un sens clar al mișcării vii, de exemplu, fotografii ale valurilor sau cascadelor.
  2. Single Take – Funcția Single Take a Galaxy-ului îți permite să capturezi o gamă de tipuri de imagini cu doar un singur clic – până la opt în total, bazate pe o singură fotografie. Aceasta înseamnă că dacă vrei să faci rapid o poză prietenului tău deschizând cadoul de ziua lui, nu trebuie să pierzi timpul deliberând asupra celei mai bune moduri de cameră în avans.

AI-ul îmbunătățește, de asemenea, capacitățile de detectare a poziției și a scheletului Single Take-ului. Inițial ajustat pentru a analiza mișcarea umană, detectarea scheletului poate recunoaște acum și animalele de companie, urmărind pozițiile și mișcările lor rapide în timp real pentru cele mai bune fotografii, videoclipuri și colaje ale câinilor tăi sărind și ale pisicilor întinse. Dacă un subiect uman sare în aer, de exemplu, detectarea scheletului identifică momentul când subiectul este la cea mai înaltă punct și prezintă acel cadru ca imaginea cea mai bună pentru utilizator. Când este aplicat animalului tău de companie, analizează pozițiile animalului tău de companie pentru a surprinde momentul care îi evidențiază cel mai bine trăsăturile faciale.